La formació valencianista insta a l’ajuntament a sol·licitar que el soterrament siga inclòs dins del Pla de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València

Compromís per Paterna ha registrat hui una moció en la qual insta a l’ajuntament de la localitat a redactar l’al·legació perquè es sol·licite que el soterrament de la línia 2 del metro, al seu pas per Paterna, siga inclòs al Pla de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de València. En este sentit, el regidor de la formació, Carles Martí, manifesta que “presentem aquesta moció perquè quan parlem de mobilitat a Paterna a totes i a tots se’ns ve al cap la línia de metro actual que travessa el poble pel sud, creant una barrera arquitectònica i d’inseguretat per a totes i tots els paterners”.

“Al pla redactat per la Conselleria s’han inclòs nombroses propostes per a la mobilitat al terme de Paterna, com són algunes línies més de transport de tramvia-híbrid en l’entorn de la pista d’Ademús i el nord del nucli urbà, Pensem que soterrament de la línia 2 ha d’estar inclòs perquè queda clar que ningú pot negar que el millor que li podria passar a Paterna en eixa línia és que fora soterrada deixant per a l’ús ciutadà, amb un gran bulevard, l’espai que hui en dia ocupa el metro”, indiquen des de Compromís.

Les mateixes fonts afegeixen que “al PMoMe, tot i ser un pla a 30 anys vista, no es contempla aquesta opció, per la qual cosa des de Compromís per Paterna considerem que es tracta d’una reclamació històrica que no pot passar desapercebuda per al planejament metropolità de la mobilitat. És una qüestió tan lògica que no podem entendre com no s’ha previst aquesta solució. Que són més diners, sí , està clar, però Paterna necessita i es mereix eixa atenció i eixa inversió per part de la nostra Generalitat”.

Assenyala Carles Martí per a concloure que “per tot açò, a la moció també instem a l’ajuntament a què presente dita al·legació abans de la finalització del termini oficial de participació pública de la tramitació del citat pla”.